Scheiden: regel het goed voor de kinderen

Als jullie samen kinderen hebben, is het belangrijk dat zij in deze situatie de juiste aandacht krijgen. Natuurlijk hebben jullie het beste voor met de kinderen en willen jullie ervoor zorgen dat voor hen alles goed geregeld is. Want hoewel je straks geen partners meer bent; je blijft altijd samen ouders.

Als jullie samen kinderen hebben verdienen zij de juiste plek en aandacht. Natuurlijk hebben jullie het beste voor met de kinderen en willen jullie ervoor zorgen dat voor hen alles goed geregeld is. Want hoewel je straks geen partners meer bent; je blijft altijd samen ouders.

Jullie kinderen tijdens de scheiding

Wij kennen de impact die een scheiding heeft op kinderen en weten hoe jullie je scheiding voor de kinderen het beste kunnen aanpakken. Als de kinderen nog niet op de hoogte zijn van de scheiding, bereiden wij jullie samen voor op dit intense en belangrijke gesprek. Vaak spelen er vragen als: “Is het verstandig om te wachten met dit gesprek tot er meer duidelijkheid is over (de verdeling of verkoop van) de woning? Of is het beter om het de kinderen alvast te vertellen, ook al is er voorlopig nog geen zicht op verhuizing?”. Onder onze begeleiding zullen jullie hierin samen een weg vinden.

Jullie kinderen worden serieus genomen in het mediationtraject. Als het ouderschapsplan klaar is, bespreken we het samen met de kinderen mits ze daar de leeftijd voor hebben en alleen voor zover het hen aangaat. De kinderen kunnen vooraf hun gevoelens, ideeën en wensen opschrijven in het KIES Kleuterplan, KIES Kindplan of KIES Jongerenplan.

https://kiesvoorhetkind.nl/kies-kindplan-rechten-kind-bij-scheiding

Afbeelding van Mariska, Mediator bij BEGRIP

Vragen? Neem contact op met Mariska

✅Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
📞 06 21 53 57 89
📧 mariska@begripmediation.nl

Contact opnemen met BEGRIP Mediation

Dat doe je gemakkelijk, hoe het jou het beste uitkomt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bekijk onze locaties

Terugbel verzoek