Over BEGRIP Mediation

Over BEGRIP Mediation

BEGRIP Mediation is met name werkzaam in de Regio Midden- en West-Brabant (Maar ook in de steden Rotterdam, Den Haag en Leiden.). Onze mediators zijn MfN en ADR geregistreerde mediators en werken nauw samen met een team van financieel adviseurs, waaronder Geregistreerde Financieel Echtscheiding Adviseurs en Certified Financieel Planners. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces.

Afbeelding van Mariska, Mediator bij BEGRIP

Over Mariska Blijsie

Graag stel ik mij voor; mijn naam is Mariska Blijsie en ik ben eigenaar van- en mediator bij BEGRIP Mediation. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik heb een jarenlange ervaring als advocaat, MfN-mediator, personal coach en jeugdzorgprofessional. Ik hou ontzettend veel van mijn werk. Overzicht, rust en perspectief geven waar mensen zelf niet weten waar te beginnen, geeft mij voldoening.

Als jurist en gewezen advocaat ben ik goed thuis in de juridische en financiële kant van scheidingen. Vanuit mijn coachervaring help ik jullie te communiceren vanuit openheid en gelijkwaardigheid zodat jullie samen evenwichtige keuzes voor de toekomst  kunnen maken. Door mijn achtergrond en ervaring ben ik een allround mediator waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen. Ik bewaak de voortgang in jullie scheidingsproces, vertraag het proces als dat nodig blijkt, maar ik ben daarnaast heel helder en duidelijk in mijn communicatie.

Binnen BEGRIP Mediation werk ik graag samen met de volgende collega's:

Over Miranda Nagtzaam

Mijn naam is Miranda Nagtzaam, ik ben met plezier werkzaam als zelfstandig register mediator en scheidingsadviseur voor BEGRIP Mediation. Ik ben getrouwd geweest, gescheiden en inmiddels alweer vele jaren samen met mijn huidige man. Ik heb een volwassen zoon en een tienerdochter. Tijdens mijn loopbaan als manager en leidinggevende binnen diverse grote organisaties in zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs, kwam ik tot de conclusie dat het begeleiden van partijen om samen tot oplossingen te komen één van mijn sterke kanten is. Daarnaast heb ik ruime kennis op financieel, juridisch en pedagogisch gebied. Ik wil dit graag inzetten in scheidingssituaties. Door aandacht voor jullie onderlinge relatie en het bespreken van ieders belangen help ik jullie om duurzame afspraken te maken voor de toekomst.  

Door het creëren van structuur en perspectief in een turbulente tijd, ondersteun ik jullie bij het vinden van een gezonde nieuwe balans, ook ten aanzien van het ouderschap wanneer jullie kinderen hebben. Het geeft mij veel voldoening als ik zie dat mensen in staat zijn om er samen uit te komen.  

Over Rogier van Pelt

Ik ben Rogier van Pelt, geboren in 1977 en met mijn vrouw en dochters woonachtig in Zevenhuizen nabij Rotterdam. Nadat ik in 2011 mijn mediationopleiding heb afgerond, heb ik mij ontwikkeld tot scheidingsdeskundige en in die hoedanigheid begeleid bij inmiddels ruim 1.000 scheidingen.

Een scheiding is voor velen een van de zwaarste periodes in het leven. Het is mijn missie om mensen hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. Dit doe ik door:

- ruimte te bieden en aandacht te hebben voor het emotionele aspect en het welzijn van jullie en de eventuele kinderen

- kennis te delen mbt de financiële, juridische en fiscale aspecten

- waar nodig te bemiddelen met oog voor het relationele aspect.

De benodigde kennis heb ik vergaard door vele opleidingen: Ik ben MfN-register mediator en gecertificeerd financieel echtscheidingsadviseur. Deze combinatie is vrij uniek en in mijn beleving noodzakelijk voor een goede scheidingsbegeleiding. Wat mij kenmerkt is echter mijn persoonlijke aanpak: Ik ben zeer klantgericht, daadkrachtig, betrouwbaar en breng rust. Deze combinatie van kennis, vaardigheden en competenties maakt dat jullie scheiding bij mij in goede handen is.

Ons verhaal en onze waarden

Een huwelijk of relatie wordt vaak bezegeld door een ring. Een ring staat symbool voor eeuwigheid zonder begin en eind en voor verbondenheid tussen geliefden. Dit zie je terug in hoe een ring is gemaakt: gegoten zonder dat er een naad in de ring komt. Een scheiding verbreekt die oneindigheid; de cirkel is niet meer rond. Maar een scheiding betekent niet dat er geen verbondenheid meer is. Vaak zijn er kinderen, huisdieren of een bedrijf in het spel, waardoor er altijd een verbintenis zal blijven. Een verbintenis in een andere vorm. BEGRIP Mediation helpt om te zoeken naar de passende vorm. Dit doen wij door een luisterend oor te zijn en zo begrip te creëren voor elkaar en voor de situatie. In ons logo zie je dit terug. De ring zonder naden, als symbool voor de oneindige verbondenheid, hebben wij vervangen door losse schakels die heel natuurlijk in elkaar kunnen grijpen.

In onze visie vormt BEGRIP de schakel tussen jullie leven samen en een nieuwe start. Hierdoor krijgen jullie meer grip op de situatie.

Onpartijdigheid als leidraad
Onze scheidingsbemiddelaars streven ernaar om een neutrale positie in te nemen, waarbij ze onpartijdig luisteren naar beide partners zonder oordeel.
Conflictvermindering
Onze missie is het actief verminderen van conflicten door open communicatie te bevorderen en gezamenlijke oplossingen te zoeken.
Kinderen op de voorgrond
Wij zetten ons in om de belangen van eventuele kinderen centraal te stellen, met het doel om een evenwichtige en stabiele omgeving voor hen te waarborgen.
Empowerment van beiden
Wij geloven in het empoweren van beide partijen, zodat ze actief deelnemen aan het proces en gezamenlijk beslissingen nemen die hun toekomst vormgeven.
Vertrouwelijkheid gewaardborgd
Vertrouwelijkheid is essentieel. Onze bemiddelaars waarborgen een veilige omgeving waarin persoonlijke informatie met discretie wordt behandeld.
Efficiëntie en tijdigheid
Wij streven ernaar om het bemiddelingsproces efficiënt en tijdig te laten verlopen, met aandacht voor de unieke behoeften van elk paar.
Juridische inzichten
Onze bemiddelaars beschikken over juridische kennis en kunnen partners informeren over de wettelijke aspecten van hun scheiding, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
Maatwerkoplossingen
Geen twee scheidingen zijn hetzelfde. Wij leveren maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke omstandigheden en wensen van de betrokken partijen.
Nazorg en follow-up
Onze betrokkenheid eindigt niet bij de bemiddeling. Wij bieden nazorg en follow-up om ervoor te zorgen dat de overeengekomen regelingen in de praktijk goed werken.
Ethische toewijding
Onze missie rust op een sterke ethische basis, waarbij integriteit en respect voor alle betrokkenen voorop staan. Wij streven naar een scheidingstraject dat niet alleen juridisch correct is, maar ook emotioneel rechtvaardig en bevredigend voor alle partijen.

Locaties van BEGRIP Mediation

📍Breda

📍Den Haag

📍Dongen

📍Dordrecht

📍Etten-Leur

📍Leiden

📍Oosterhout

📍Rotterdam

📍Udenhout

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende professionals:

  • Hypotheekadviseurs
  • Financiële specialisten als RFEA (Register Financieel Echtscheiding Adviseur), RES (Register Erkend Scheidingsadviseur), CFP (Certified Financial Planner)
  • Pensioenadviseurs
  • Administratie- en accountantskantoren
  • Advocaat
  • Kindercoaches
  • Relatietherapeuten
Afbeelding van Mariska, Mediator bij BEGRIP

Neem contact op met Mariska

✅Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
📞 06 21 53 57 89
📧 mariska@begripmediation.nl

Vrijblijvend kennis maken?

Neem contact met ons op via de mail of bel naar
06 21 53 57 89 of vul het contactformulier in.