Tarieven mediation

Onze tarieven

Afhankelijk van de situatie kost jullie scheiding tussen de € 118,- en € 3.950 (incl. btw).

De kosten van een scheiding hangen samen met de vraag of er sprake is van een huwelijk/geregistreerd partnerschap en of er gezamenlijke kinderen zijn. Iedere situatie is anders, tijdens het kennismakingsgesprek kan de mediator bepalen wat de kosten voor het traject zullen zijn.  

Wij hanteren vaste heldere tarieven, zodat voor iedereen van tevoren duidelijk is welke kosten er bij mediation komen kijken. Dit schept direct duidelijkheid en rust. Dit tarief is afhankelijk van jullie situatie en de vraag of jullie in aanmerking komen voor een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand.

Welke kosten zijn inbegrepen in het tarief?

De kosten voor mediation zijn inclusief:
- Inventariseren documenten
- Kinder- en partneralimentatie berekenen
- Ouderschapsplan opstellen en evt. gesprek samen met de kinderen
- Echtscheidingsconvenant opstellen
- Formulieren invullen voor de pensioenuitvoerders
- Juridische afhandeling en begeleiding contact met advocaat

Factoren naast de mediatonkosten
Het is belangrijk om inzicht te hebben in de kosten die een scheiding met zich meebrengt. Om een keuze te maken voor een mediator spelen echter ook andere factoren een belangrijke rol, denk hierbij onder andere aan:
- Ervaring
- Kennis
- Beschikbaarheid
- Flexibiliteit
- Locatie waar de gesprekken plaats vinden
- Is er een klik met de mediator

Welke kosten vallen niet onder het tarief?

Afhankelijk van jullie situatie kan het zijn dat jullie, naast de kosten voor het scheidingsproces, nog aanvullende kosten moet maken. Te denken valt aan:

- Griffierechten (dit zijn de kosten van de rechtbank. De tarieven per 2 personen vind je hier terug: Griffierecht bij civiele zaken
- Afschriften van uittreksels uit het huwelijksregister en/of geboorteregister
- Kosten voor het overnemen van de bestaande hypotheek/ het oversluiten van de bestaande hypotheek en notariskosten. Behalve de kosten voor de akte van verdeling zijn dit fiscaal aftrekbare kosten welke doorgaans meegefinancierd worden bij uw nieuwe hypotheek. BEGRIP Mediation werkt onder één dak samen met Van Loon Verzekeringen, Hypotheken en Pensioenen voor direct inzicht in jullie financiële mogelijkheden.
- Pensioenadvies. In specifieke situaties verwijzen wij door begeleiden wij het contact naar een ervaren pensioenadviseur

Hoe wordt de hoogte van het tarief voor mediation vastgesteld?

Een veel gestelde en logische vraag: Deze vraag kunnen wij beantwoorden zodra wij inzicht hebben in jullie situatie. Iedere situatie is anders, iedere scheiding is anders, het is dus echt maatwerk.

Welke factoren zijn van invloed op het mediator tarief?
- Hoe verloopt de communicatie; Zijn jullie het over bepaalde zaken al eens?
- Getrouwd / geregistreerd partners of samenwonend
Zijn jullie getrouwd of geregistreerde partners met kinderen jonger dan 18 jaar en willen jullie scheiden dan moet dit via een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. In veel gevallen regelt de mediator dit en hebben jullie daar geen omkijken naar, maar de advocaat en de rechtbank moeten wel worden betaald.
- Minderjarige kinderen
Als jullie kinderen hebben die jonger zijn dan 18 jaar dan moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. In dit ouderschapsplan worden alle afspraken vastgelegd die betrekking hebben op de kinderen. Afspraken over de zorgverdeling, de communicatie en hoe jullie de kosten voor de kinderen verdelen.
- Eigen woning
Een eigen woning is vaak het grootste vermogensbestanddeel en de hoogste kostenpost binnen een huishouden. Wie blijft in de woning wonen of wordt de woning verkocht? Tot welk moment blijven jullie de kosten delen? Hoe wordt de waarde van de woning vastgesteld? Dit zijn zo een aantal onderwerpen waarover gesproken moet worden.
- Eigen onderneming
Ook een eigen onderneming vormt onderwerp van gesprek. Valt de onderneming in jullie huwelijksgemeenschap? En zo ja, hoe stellen jullie de waarde van de onderneming vast? Welk inkomen hanteren jullie als basis voor de alimentatieberekening?

Allemaal zaken die tijdens de mediation aan bod zullen komen en waarop de mediator het tarief afstemt. Kan het ook goedkoper? Ja, soms wel. Mogelijk is jullie situatie zo overzichtelijk dat er minder afspraken nodig zijn om tot overeenstemming te komen. Afhankelijk van de hoogte van jullie inkomen en vermogen hebben jullie daarnaast eventueel recht op een zg. toevoeging: subsidie vanuit de Raad voor Rechtsbijstand.

Hebben wij recht op gesubsidieerde rechtsbijstand, een zogenaamde toevoeging?

BEGRIP Mediation heeft een High Trust relatie met de Raad voor Rechtsbijstand. Het is voor BEGRIP Mediation daarom mogelijk te werken onder een zg. toevoeging. Dat betekent dat wij subsidie ontvangen vanuit de overheid waardoor jullie een lager mediationtarief betalen.

Check via deze link of jullie hiervoor in aanmerking komen.

Afbeelding van Mariska, Mediator bij BEGRIP

Neem contact op met Mariska

✅Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
📞 06 21 53 57 89
📧 mariska@begripmediation.nl
2 women sitting on black sofaby TienDat Nguyen

Subsidie voor kosten scheiding

BEGRIP Mediation heeft een High Trust relatie met de Raad voor Rechtsbijstand. Het is voor BEGRIP Mediation daarom mogelijk te werken onder een zogenaamde toevoeging. Dat betekent dat wij subsidie ontvangen vanuit de overheid waardoor jullie een lager mediationtarief betalen. Check via deze link of jullie hiervoor in aanmerking komen.

De Raad voor Rechtsbijstand heeft een mooie website waarin kinderen per leeftijdscategorie antwoord vinden op heel veel vragen over de scheiding. Er zijn ook pagina’s voor ouders. Daarin staat informatie die je samen met jullie kind kunt bekijken en bespreken. Ook vind je tips & tricks over de gevolgen van de scheiding voor jullie kind.

Contact opnemen met BEGRIP Mediation

Dat doe je gemakkelijk, hoe het jou het beste uitkomt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bekijk onze locaties

Terugbel verzoek

Bel ons